Letter to Editor

Hepatitis B Virus Carriers among Soldiers and Civilians, Sirnak, Turkey

10.4274/Vhd.58070

  • Halil Haldun Emiroğlu

Viral Hepat J 2013;19(2):92-92

Editörün Notu

Sayin Doç. Dr. Halil Haldun Emiroglu; Viral Hepatitle Savasim Dernegi tarafindan düzenli olarak yayinlanmakta olan “Viral Hepatit…” Kitabinda özellikle epidemiyoloji bölümleri belli araliklarla güncellenmekte, böylece ülkemizdeki verilerin bilim camiasi ile paylasilmasi saglanmaktadir. Bununla birlikte ülkemizdeki tüm yayinlari, çalismalari, poster ve kongre bildirilerini eksiksiz kapsayan bir veri tabani olmadigi için bu konuda yapilan tüm yayinlara ve çalismalara ulasilmasi ne yazik ki her zaman mümkün olamamaktadir. Kitabin bu bölümünü hazirlayabilmek için ilgili uzmanlik derneklerinin mail gruplarina ve web sayfalarina duyurular yazilarak kisilerin çalismalarini tarafimiza ulastirmalari istenmistir. Ülke genelinde ulasamadigimiz baska verilerin de olacagi açiktir. Kitabin bir sonraki baskisinda “Hepatit epidemiyolojisi..” verilerinin eksiksiz olusturulmasi için ilgili bildiri veya makalelerin dernegimize mail ile([email protected]; selma. [email protected]) gönderilmesi verilerinizin degerlendirilmesine ve metaanalizde yer almasina vesile olacaktir. Katkilariniz için tesekkür eder, iyi çalismalar dileriz. Saygilarimizla


1. Tosun S. Türkiye’de viral hepatit B epidemiyolojisi yayınların metaanalizi. Eds. Tabak F, Tosun S. Viral Hepatit 2013, 1. Baskı, İstanbul, Viral Hepatitle Savaşım Derneği, İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık Hiz. Tic. Ltd. Şti, 2013; s:27-80.
2. Emiroğlu HH, Kösecik M, Oğuz S, Öztürk M, Nazlıgül Y, Altunay H. Şırnak’taki asker ve sivillerde asemptomatik hepatit B virüs taşıyıcılığı prevalansı. Viral Hepatit Dergisi 2000; 6(1): 18-20.
3. Emiroglu HH, Altunay H, Oguz S. Letter to the editor: Prevalence of Hepatitis B Virus Carriers among Soldiers and Civilians in Turkey. J Clin Gastroenterol. 2004; 38(7): 614-5.